Pożywna i apetyczna sałatka na kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
7 porcji
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
- Bataty – 2 szt. 
- Awokado – 1 szt. 
- Rzodkiewka – 6 szt. 
- Papryka czerwona – 1/2 szt. 
- Jajka kurze – 3 szt. 
- Kiełki świeże – 50 g 
- Mieszanka warzywna ( kukurydza, groszek ) – 212 ml 
- Sól, pieprz czarny mielony 
- Majonez – 4 łyżki 
Kroki
- Bataty ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
- Awokado obrać , pokroić w kostkę.
- Rzodkiewkę, paprykę pokroić.
- Kiełki lekko pociąć, umieścić w salaterce. 
- Jajka ugotować na twardo , obrać, pokroić w kostkę.
- Mieszankę osączyć z zalewy, dodać do warzyw w salaterce. 
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić w lodówce aby smaki się wymieszały.
- Podawać z pieczywem.  
 
        
O, bataty! Jeśli ktoś je lubi to świetna propozycja!
W sałatce nie czuć dokładnie ich słodkości ale nadają jej specyficzny smak. Pozdrawiam