Sałatka z batatami

Pożywna i apetyczna sałatka na kolację.

Szczegóły

Liczba porcji

7 porcji

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Bataty – 2 szt.

  • Awokado – 1 szt.

  • Rzodkiewka – 6 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Kiełki świeże – 50 g

  • Mieszanka warzywna ( kukurydza, groszek ) – 212 ml

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Majonez – 4 łyżki

Kroki

  • Bataty ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
  • Awokado obrać , pokroić w kostkę.
  • Rzodkiewkę, paprykę pokroić.
  • Kiełki lekko pociąć, umieścić w salaterce.
  • Jajka ugotować na twardo , obrać, pokroić w kostkę.
  • Mieszankę osączyć z zalewy, dodać do warzyw w salaterce.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić w lodówce aby smaki się wymieszały.
  • Podawać z pieczywem.
 

2 komentarze

  1. O, bataty! Jeśli ktoś je lubi to świetna propozycja!

     
    • Marianna

      W sałatce nie czuć dokładnie ich słodkości ale nadają jej specyficzny smak. Pozdrawiam

       

Skomentuj Zuzka Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*