Kruche , delikatne mięso , szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Karkówka – 4 plastry
Cebula biała – 1 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Pieczarki – 20 dag
Marynata do mięsa – 20 g
Zioła prowansalskie – 2 łyżeczki
Rękaw do pieczenia
Kroki
- Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Karkówkę umyć, lekko rozbić, włożyć do przygotowanej marynaty, pozostawić na 2 godziny.
- Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.
- W naczyniu żaroodpornym ułożyć rękaw , włożyć plaster karkówki, na niego 1/4 pokrojonej cebuli.
- Na cebuli ułożyć porcję papryki.
- Na papryce porcję pieczarek, wierzch posypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich.
- Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo.
- Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić przygotowane mięso i piec 40 minut.
- Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.
Pani Mario! prowadzi pani zdrową i urozmaiconą kuchnię.
Cieszę się że tak Pan to widzi, polecam przygotować danie z mojej kuchni . Pozdrawiam