Karkówka pieczona z warzywami

Kruche , delikatne mięso , szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Karkówka – 4 plastry

  • Cebula biała – 1 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Pieczarki – 20 dag

  • Marynata do mięsa – 20 g

  • Zioła prowansalskie – 2 łyżeczki

  • Rękaw do pieczenia

Kroki

  • Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • Karkówkę umyć, lekko rozbić, włożyć do przygotowanej marynaty, pozostawić na 2 godziny.
  • Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.
  • W naczyniu żaroodpornym ułożyć rękaw , włożyć plaster karkówki, na niego 1/4 pokrojonej cebuli.
  • Na cebuli ułożyć porcję papryki.
  • Na papryce porcję pieczarek, wierzch posypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich.
  • Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo.
  • Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić przygotowane mięso i piec 40 minut.
  • Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.
 

2 komentarze

  1. Pani Mario! prowadzi pani zdrową i urozmaiconą kuchnię.

     
    • Marianna

      Cieszę się że tak Pan to widzi, polecam przygotować danie z mojej kuchni . Pozdrawiam

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*