Pożywna i apetyczna sałatka na kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
7 porcji
Czas przygotowania
70 minut
Lista składników
Bataty – 2 szt.
Awokado – 1 szt.
Rzodkiewka – 6 szt.
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Jajka kurze – 3 szt.
Kiełki świeże – 50 g
Mieszanka warzywna ( kukurydza, groszek ) – 212 ml
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez – 4 łyżki
Kroki
- Bataty ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
- Awokado obrać , pokroić w kostkę.
- Rzodkiewkę, paprykę pokroić.
- Kiełki lekko pociąć, umieścić w salaterce.
- Jajka ugotować na twardo , obrać, pokroić w kostkę.
- Mieszankę osączyć z zalewy, dodać do warzyw w salaterce.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić w lodówce aby smaki się wymieszały.
- Podawać z pieczywem.
O, bataty! Jeśli ktoś je lubi to świetna propozycja!
W sałatce nie czuć dokładnie ich słodkości ale nadają jej specyficzny smak. Pozdrawiam