Zielona pasta

Aromatyczna, aksamitna, zdrowa, do smarowania pieczywa.

Szczegóły

Liczba porcji

Do posmarowania 3 bułeczek 5 kromek chleba

Czas przygotowania

15 minut

Lista składników

  • Awokado – 1/2 szt

  • Koperek – 1/2 pęczka

  • Kapary – 50 g

  • Serek almette śmietankowy – 100 g

  • Jogurt naturalny – 1 łyżka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Awokado obrać, pokroić. Koperek umyć , ściąć. Kapary osączyć, umieścićw naczyniu do blendowania, zblendować.
  • Dodać serek, jogurt naturalny, doprawić solą i pieprzem , wymieszać.
  • Smarować bułki lub chleb , u mnie świeżo upieczony.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*