Zawijane z fileta kurczaka

Mięso fileta wzbogacone różnymi dodatkami smakuje wybornie.

Szczegóły

Liczba porcji

4 szt

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka – 1 szt

  • Szynka w plastrach – 4 szt

  • Ser mozzarella – 15 dag

  • Pietruszka ścięta – 2 łyżki

  • Ogóreczki konserwowe małe – 4 szt

  • Papryka czerwona – 1 / 3 szt

  • Majonez – 2 łyżki

  • Keczup – 2 łyżki

  • Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Filet umyć, przekroić w plastry, lekko rozbić, każdy plaster doprawić solą, pieprzem , przyprawą do kurczaka.
  • Ser utrzeć , wymieszać z pietruszką.
  • Paprykę umyć , pokroić w drobną kostkę. Ogóreczki pokroić w krążki.
  • Na każdy filet ułożyć plaster szynki. Ser z pietruszką podzielić na połowę i z jednej połowy porcje układać na plaster szynki, następnie porcję papryki i ogóreczków.
  • Zwinąć każdy i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Majonez wymieszać z keczupem i posmarować każdy zawijany.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić zawijane i piec 25 minut, wyjąć i posypać pozostałym serem.
  • Wstawić do piekarnika na 10 minut , do dobrego zrumienienia sera.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*