Mięso fileta wzbogacone różnymi dodatkami smakuje wybornie.
Szczegóły
Liczba porcji
4 szt
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Filet z kurczaka – 1 szt
Szynka w plastrach – 4 szt
Ser mozzarella – 15 dag
Pietruszka ścięta – 2 łyżki
Ogóreczki konserwowe małe – 4 szt
Papryka czerwona – 1 / 3 szt
Majonez – 2 łyżki
Keczup – 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Filet umyć, przekroić w plastry, lekko rozbić, każdy plaster doprawić solą, pieprzem , przyprawą do kurczaka.
- Ser utrzeć , wymieszać z pietruszką.
- Paprykę umyć , pokroić w drobną kostkę. Ogóreczki pokroić w krążki.
- Na każdy filet ułożyć plaster szynki. Ser z pietruszką podzielić na połowę i z jednej połowy porcje układać na plaster szynki, następnie porcję papryki i ogóreczków.
- Zwinąć każdy i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
- Majonez wymieszać z keczupem i posmarować każdy zawijany.
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić zawijane i piec 25 minut, wyjąć i posypać pozostałym serem.
- Wstawić do piekarnika na 10 minut , do dobrego zrumienienia sera.