Ruloniki śledziowe

Doskonała przekąska na domowe spotkania.

Szczegóły

Liczba porcji

4 szt

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Płaty śledzia – 4 szt

  • Jajko kurze gotowane na twardo – 1 szt

  • Małe ogóreczki konserwowe – 4 szt

  • Papryka czerwona – 4 paski

  • Majonez – 4 łyżki

  • Ser żółty – 4 plastry

Kroki

  • Płat śledzia ułożyć , jeśli duży to przekroić na połowę, na nim ćwiartkę jajka , ogóreczek oraz pasek papryki. Zwinąć w rulon , Okręcić żółtym serem, spiąć wykałaczką.
  • Na talerzu umieścić kleks majonezu, na nim położyć przygotowany rulonik , wierzch jego również posmarować lekko majonezem. Ponadto wierzch posypać ściętym szczypiorkiem , lub koperkiem , to co mamy dostępne w domu . U mnie są to świeże kiełki brokuła.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Pani Marysiu, wyszły pani różyczki śledziowe, śliczne 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*