Wężyki z borówkami

Pomysł na szybkie słodkości, potrafi każdy.

Szczegóły

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Borówki – 120 g – 1/2 opakowania

  • Jajko kurze – 1 szt.

Kroki

  • Ciasto francuskie pokroić w paski 3 cm, lekko skręcić .
  • Zlepić na końcu 2 i przekładać jak warkocz zostawiając wolne kółeczko. Borówki umyć i układać w kółeczka.
  • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać przygotowywane wężyki.
  • Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu wężyki.
  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić wężyki i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*