Kotlety mielone z morelą

Te kotleciki zasmakują całej rodzinie, będą zachwyceni.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Mięso mielone wieprzowe – 25 dag

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Ser mozzarella – 5 dag

  • Tarta bułka – 3 łyżki

  • Morele suszone – 10 szt.

  • Żurawina – 2 łyżki

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Mięso doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Morele, żurawinę przepłukać ciepłą wodą.
  • Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa.
  • Wbić jajko , dokładnie wymieszać, podzielić na 5 części.
  • Z każdej części uformować placuszek i ułożyć na nim 2 morele oraz trochę żurawiny.
  • Uformować kotlety i obtoczyć w tartej bułce.
  • Na patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
  • Podawać z różnymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*