Sycąca sałatka

Lekka i pyszna o niezapomnianym smaku.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Makaron z fasoli Munk – 40 g

  • Brokuł – 1/2 szt

  • Pomidor – 1 szt

  • Ogórek gruntowy – 1 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Mieszanka warzywna ( kukurydza, czerwona fasola – 220 ml

  • Jajka kurze – 5 szt

  • Jogurt – 3 łyżki

  • Majonez – 2 łyżki

  • Musztarda – 1 1/2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

Kroki

  • Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, umieścić w salaterce.
  • Brokuł umyć , rozebrać na różyczki, ugotować, dodać do salaterki.
  • Ogórka umyć, obrać, pokroić na półkrążki, dodać.
  • Pomidora, paprykę, umyć , pokroić w kostkę, dodać.
  • Mieszankę warzywną osączyć z zalewy , dodać.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w ćwiartki. Warzywa w salaterce doprawić solą i pieprzem , wymieszać, ułożyć ćwiartki jaj na wierzchu.
  • Jogurt, majonez, musztardę , wymieszać , dodając przyprawę do sałatek, wymieszać. Polewać każdą porcję przed podaniem.
 

2 komentarze

  1. To jest sałatka dla mnie, bo nie toleruję glutenu 🙁

     

Skomentuj Marianna Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*