Lekka i pyszna o niezapomnianym smaku.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Makaron z fasoli Munk – 40 g
Brokuł – 1/2 szt
Pomidor – 1 szt
Ogórek gruntowy – 1 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Mieszanka warzywna ( kukurydza, czerwona fasola – 220 ml
Jajka kurze – 5 szt
Jogurt – 3 łyżki
Majonez – 2 łyżki
Musztarda – 1 1/2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Kroki
- Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, umieścić w salaterce.
- Brokuł umyć , rozebrać na różyczki, ugotować, dodać do salaterki.
- Ogórka umyć, obrać, pokroić na półkrążki, dodać.
- Pomidora, paprykę, umyć , pokroić w kostkę, dodać.
- Mieszankę warzywną osączyć z zalewy , dodać.
- Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w ćwiartki. Warzywa w salaterce doprawić solą i pieprzem , wymieszać, ułożyć ćwiartki jaj na wierzchu.
- Jogurt, majonez, musztardę , wymieszać , dodając przyprawę do sałatek, wymieszać. Polewać każdą porcję przed podaniem.
To jest sałatka dla mnie, bo nie toleruję glutenu 🙁
Sałatki zawsze są super pod różnymi postaciami. 🙂