Surówka z selerem

Przyjemny , orzeźwiający smak surówki zachęca do jedzenia.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Seler – 1 szt. mały lub 1/2 większego

  • Por – 1/3 szt.

  • Jabłko – 1 szt.

  • Żurawina – 3 łyżki

  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do surówki

  • Jogurt naturalny – 3 łyżki

Kroki

  • Seler obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny.
  • Żurawinę opłukać ciepłą wodą dodać do selera.
  • Pora umyć , pokroić w kostkę, sparzyć gorącą wodą , dodać.
  • Jabłko obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do surówek, wymieszać.
  • Dodać jogurt, wymieszać.
 

2 komentarze

  1. Marzynia Mamcia

    Ja robię z selera z rodzynkami. W sumie dawno jej nie robiłam, dobrze, że mi pani przypomniała 🙂

     
    • Marianna

      Ja robię to co mam pod ręką , i czasem jeden składnik sprawia, że wychodzi coś nowego , ja tej surówki nie robiłam również bardzo dawno, dlatego czasem wracam do starych przepisów, bo one są fajne. Pozdrawiam.

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*