Surówka z selerem

Przyjemny , orzeźwiający smak surówki zachęca do jedzenia.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Seler – 1 szt. mały lub 1/2 większego

  • Por – 1/3 szt.

  • Jabłko – 1 szt.

  • Żurawina – 3 łyżki

  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do surówki

  • Jogurt naturalny – 3 łyżki

Kroki

  • Seler obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny.
  • Żurawinę opłukać ciepłą wodą dodać do selera.
  • Pora umyć , pokroić w kostkę, sparzyć gorącą wodą , dodać.
  • Jabłko obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do surówek, wymieszać.
  • Dodać jogurt, wymieszać.
 

2 komentarze

  1. Marzynia Mamcia

    Ja robię z selera z rodzynkami. W sumie dawno jej nie robiłam, dobrze, że mi pani przypomniała 🙂

     
    • Marianna

      Ja robię to co mam pod ręką , i czasem jeden składnik sprawia, że wychodzi coś nowego , ja tej surówki nie robiłam również bardzo dawno, dlatego czasem wracam do starych przepisów, bo one są fajne. Pozdrawiam.

       

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*