Surówka z pekinką

Aromatyczna i szybka w przygotowaniu surówka jako dodatek do drugiego dania.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Pekinka – 1/2 szt.

  • Marchewka – 1 szt.

  • Jabłko – 1 szt.

  • Por – 1/3 szt.

  • Kukurydza konserwowa – 200 g

  • Sól , pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do surówek – 1/2 łyżeczki

  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka

  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki

Kroki

  • Pekinkę umyć , drobno pokroić.
  • Marchewkę, jabłko obrać utrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Pora umyć pokroić w drobną kostkę.
  • Kukurydzę osączyć z zalewy.
  • Składniki umieścić w salaterce, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Dodać przyprawę do surówek oraz oliwę z oliwek i jeszcze raz wymieszać.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*