Aromatyczna i szybka w przygotowaniu surówka jako dodatek do drugiego dania.
Szczegóły
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Pekinka – 1/2 szt.
Marchewka – 1 szt.
Jabłko – 1 szt.
Por – 1/3 szt.
Kukurydza konserwowa – 200 g
Sól , pieprz czarny mielony
Przyprawa do surówek – 1/2 łyżeczki
Sok z cytryny – 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
Kroki
- Pekinkę umyć , drobno pokroić.
- Marchewkę, jabłko obrać utrzeć na tarce o grubszych otworach.
- Pora umyć pokroić w drobną kostkę.
- Kukurydzę osączyć z zalewy.
- Składniki umieścić w salaterce, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Dodać przyprawę do surówek oraz oliwę z oliwek i jeszcze raz wymieszać.