Surówka wiosenna

Surówka ta – świeży powiew wiosny, smakuje wyjątkowo.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Sałata masłowa – 10 listków

  • Pomidor – 1 szt.

  • Ogórek – 1 szt.

  • Rzodkiewka – 8 szt.

  • Papryka – 1/2 szt.

  • Szczypiorek – 1/3 pęczka

  • Śmietana 18 % – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do surówek – 1/2 łyżeczki

Kroki

  • Liście sałaty umyć , porwać na drobno, włożyć do salaterki.
  • Ogórek obrać, pokroić w słupki a następnie na drobno, dodać do sałaty.
  • Rzodkiewkę umyć , przekroić na połowę a następnie w plasterki , dodać.
  • Pomidor umyć , pokroić w kostkę.
  • Paprykę umyć pokroić w kostkę.
  • Szczypiorek ściąć, dodać , doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do surówek, wymieszać.
  • Dodać śmietanę, wymieszać , przygotować krótko przed podaniem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*