Surówka obiadowa

Surówka ta zachwyca smakiem i aromatem.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Kapusta pekinka – 1/3 szt.

  • Szczypiorek – 1/2 pęczka

  • Suszone pomidory z oleju z ziołami – 10 szt.

  • Żurawina – 2 łyżki

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Olej z ziołami z suszonych pomidorów – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Kapustę umyć , drobno pokroić włożyć do salaterki.
  • Pomidory pokroić w drobną kostkę , dodać do pekinki.
  • Żurawinę przepłukać ciepłą wodą dodać.
  • Szczypiorek ściąć dodać do pozostałych składników.
  • Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z olejem.
  • Surówkę doprawić solą, pieprzem, na końcu dodać olej wymieszany z czosnkiem i wszystko wymieszać.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*