Ryba z piekarnika

Smaczna, zdrowa, delikatna ryba pieczona, doskonałe danie na piątek i nie tylko.

Szczegóły

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Filet z mintaja – 2 szt.

  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka

  • Pieprz cytrynowy – 1/2 łyżeczki

  • Przyprawa do ryb – 2 łyżeczki

  • Sól

  • Rękaw do pieczenia

Kroki

  • Filety umyć , skropić sokiem z cytryny.
  • Natrzeć przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym, posolić.
  • Ułożyć w rękawie.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut.
  • Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Dobrze, ze chociaż można zjeść oczami te pani pyszności 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*