Surówka ta zachwyca smakiem i aromatem.
Szczegóły
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Kapusta pekinka – 1/3 szt.
Szczypiorek – 1/2 pęczka
Suszone pomidory z oleju z ziołami – 10 szt.
Żurawina – 2 łyżki
Czosnek – 1 ząbek
Olej z ziołami z suszonych pomidorów – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Kapustę umyć , drobno pokroić włożyć do salaterki.
- Pomidory pokroić w drobną kostkę , dodać do pekinki.
- Żurawinę przepłukać ciepłą wodą dodać.
- Szczypiorek ściąć dodać do pozostałych składników.
- Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z olejem.
- Surówkę doprawić solą, pieprzem, na końcu dodać olej wymieszany z czosnkiem i wszystko wymieszać.