Przepyszna sałatka, którą można jeść o każdej porze dnia.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Cooking time
Lista składników
Ryż z dodatkami – 1 torebka – 100 g
Jajka kurze – 3 szt.
Kapary w zalewie – 100 g
Oliwki zielone – 20 szt
Mieszanka warzywna ( kukurydza , groszek) – 220 ml
Pomidor – 1 szt.
Kabanosy cienkie – 5 lasek
Sól, pieprz czarny mielony
Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek – 4 łyżki
Kroki
- Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Kapary , mieszankę osączyć , dodać.
- Jajka ugotować na twardo , obrać pokroić w kostkę , dodać.
- Pomidora umyć , pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w kostkę, dodać.
- Kabanosy pokroić na drobno, dodać.
- Doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek , dodać i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić 3 godziny aby smaki się wymieszały.