Smaczna ryżowa – sałatka

Przepyszna sałatka, którą można jeść o każdej porze dnia.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Cooking time

Lista składników

  • Ryż z dodatkami – 1 torebka – 100 g

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Kapary w zalewie – 100 g

  • Oliwki zielone – 20 szt

  • Mieszanka warzywna ( kukurydza , groszek) – 220 ml

  • Pomidor – 1 szt.

  • Kabanosy cienkie – 5 lasek

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Przyprawa do sałatek – 1 łyżeczka

  • Oliwa z oliwek – 4 łyżki

Kroki

  • Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • Kapary , mieszankę osączyć , dodać.
  • Jajka ugotować na twardo , obrać pokroić w kostkę , dodać.
  • Pomidora umyć , pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w kostkę, dodać.
  • Kabanosy pokroić na drobno, dodać.
  • Doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek , dodać i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić 3 godziny aby smaki się wymieszały.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*