Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Lista składników
Cytryna – 2 szt
Pomarańcza – 1 szt.
Cukier – 2 łyżki
Woda niegazowana lub przegotowana – 1 litr
Mięta- kilka listków
Kroki
- Wodę niegazowaną lub przegotowaną i wystudzoną wlewamy do dzbanka.
- Cukier rozpuszczamy w 1/2 szklanki ciepłej wody , dodajemy.
- Cytryny i pomarańczę sparzamy gorącą wodą.
- Z 1 1/2 szt cytryny wyciskamy sok i dodajemy do wody.
- Z 3/4 pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do wody.
- 1/2 cytryny i 1/4 pomarańczy kroimy w plastry i wrzucamy do dzbanka.
- Listki mięty opłukujemy i dodajemy.
- Schładzamy w lodówce, można przed podaniem do szklanek wrzucić kostki lodu.