Ślimaczki z marmoladą

Szybkie co nie co do popołudniowej herbaty

Szczegóły

Liczba porcji

14 szt.

Czas przygotowania

0 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Marmolada wieloowocowa – 400 g – 1/2 opakowania

  • Mieszanka studencka – 10 dag

Kroki

  • Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować marmoladą lub może być jabłkami smażonymi, czym kto dysponuje w domu.
  • Mieszankę studencką przepłukać w ciepłej wodzie, posypać po posmarowanym cieście.
  • Zwinąć w rulon, pociąć po skosie, lekko spłaszczyć i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, piec 25 minut, lub do dobrego zrumienienia.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*