Schab w cieście

Schab podany w tej postaci to hit dla całej rodziny, delikatny , aromatyczny.

Szczegóły

Liczba porcji

4 szt.

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Schab – 4 plastry

  • Jajka kurze – 2 szt.

  • Cukinia – 1/2 szt.

  • Ser mozzarella – 10 dag

  • Mleko – 2 łyżki

  • Mąka – 2 łyżki

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Plastry schabu umyć , lekko rozbić , doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach , utrzeć również ser.
  • Jajka wybić dodać szczyptę soli , ubić , dodać ser, cukinię , mleko i mąkę , dokładnie wymieszać.
  • Zanurzać przygotowany schab i układać w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić i piec 40 minut do zrumienienia ciasta. Podawać z ziemniakami i surówką.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*