Schab podany w tej postaci to hit dla całej rodziny, delikatny , aromatyczny.
Szczegóły
Liczba porcji
4 szt.
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Schab – 4 plastry
Jajka kurze – 2 szt.
Cukinia – 1/2 szt.
Ser mozzarella – 10 dag
Mleko – 2 łyżki
Mąka – 2 łyżki
Przyprawa do mięsa wieprzowego – 2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Plastry schabu umyć , lekko rozbić , doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
- Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach , utrzeć również ser.
- Jajka wybić dodać szczyptę soli , ubić , dodać ser, cukinię , mleko i mąkę , dokładnie wymieszać.
- Zanurzać przygotowany schab i układać w naczyniu żaroodpornym.
- Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić i piec 40 minut do zrumienienia ciasta. Podawać z ziemniakami i surówką.