Treściwa, pożywna sałatka do której każdy będzie chętnie wracał.
Szczegóły
Liczba porcji
7 porcji
Czas przygotowania
45 minut
Lista składników
Ziemniaki – 5 szt.
Jajka kurze – 4 szt.
Makrela wędzona – 1 szt.
Pomidor – 1 1/2 szt.
Oliwki zielone – 20 szt.
Szczypiorek – 1/2 pęczka
Majonez – 3 łyżki
Jogurt naturalny – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Ziemniaki obrać , pokroić w plastry ugotować w osolonej wodzie.
- Makrelę obrać z ości , porwać na drobno.
- Pomidory umyć , pokroić w kostkę, składniki umieścić w salaterce.
- Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w ósemki, dodać.
- Oliwki pokroić w ćwiartki, dodać.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać do sałatki, wymieszać, schłodzić 1 godzinę aby smaki się wymieszały.
- Szczypiorek umyć , pociąć , posypywać każdą porcję przed podaniem.