Kotlety mielone z kurkami

Kotlety z tymi dodatkami to obiadowy przebój.

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt.

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Mięso mielone wieprzowe – 30 dag

  • Kurki – 100 g

  • Ser feta – 70 g

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Tarta bułka do obtoczenia

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać.
  • Kurki umyć, pokroić w drobną kostkę. Ser feta pokruszyć, dodać do mięsa.
  • Wbić jajko.
  • Dokładnie wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce.
  • Na patelni rozgrzać olej, smażyć aż będą rumiane z obu stron. Podawać z ulubionym dodatkiem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*