Sałatka ziemniaczana z czerwonymi warzywami

Młode ziemniaki w połączeniu z apetycznymi, aromatycznymi warzywami doskonale smakują.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Ziemniaki młode średniej wielkości – 4 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Rzodkiewka – 4 szt.

  • Pomidor – 1 szt.

  • Cebula czerwona – 1 szt.

  • Fasola czerwona w zalewie – 270 ml

  • Kabanosy serowe – 6 lasek

  • Sól , pieprz czarny mielony

  • Majonez – 5 łyżek

Kroki

  • Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę.
  • Rzodkiewki pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić w drobne słupki.
  • Pomidora, paprykę pokroić w kostkę. Fasolę osączyć z zalewy.
  • Składniki w salaterce doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać majonez wymieszać, pozostawić na 2 godziny aby smaki się wymieszały.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*