Sałatka z czerwonym burakiem

Prosta i szybka w przygotowaniu a przy tym apetyczna sałatka.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Buraki czerwone średnie – 3 szt.

  • Ogórki konserwowe – 330 g – 1/2 słoiczka

  • Jajka kurze – 4 szt.

  • Mieszanka warzywna – ( groszek, kukurydza) – 212 ml

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Majonez 3 łyżki

Kroki

  • Buraki ugotować lub kupić ugotowane w sklepie, pokroić w kostkę.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w kostkę.
  • Ogórki pokroić w kostkę.
  • Mieszankę osączyć z zalewy.
  • Wszystkie składniki umieścić w salaterce.
  • Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez , dokładnie wymieszać.
  • Pozostawić na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*