Prosta i szybka w przygotowaniu a przy tym apetyczna sałatka.
Szczegóły
Liczba porcji
6 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Buraki czerwone średnie – 3 szt.
Ogórki konserwowe – 330 g – 1/2 słoiczka
Jajka kurze – 4 szt.
Mieszanka warzywna – ( groszek, kukurydza) – 212 ml
Sól, pieprz czarny mielony
Majonez 3 łyżki
Kroki
- Buraki ugotować lub kupić ugotowane w sklepie, pokroić w kostkę.
- Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w kostkę.
- Ogórki pokroić w kostkę.
- Mieszankę osączyć z zalewy.
- Wszystkie składniki umieścić w salaterce.
- Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez , dokładnie wymieszać.
- Pozostawić na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.