Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Sałatka z dodatkiem tuńczyka i warzyw to bogactwo witamin oraz smaku .Na każdą okazję.

Szczegóły

Ilość porcji

6 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Calories

Lista składników

  • Buraki w kostkę w puszce – 80 g

  • Mix sałat – 1/3 opakowania

  • Tuńczyk w zalewie – 160 g

  • Oliwki zielone w zalewie – 160 g

  • Jajka kurze – 4 szt

  • Pomidorki małe – 4 szt

  • Majonez – 5 łyżek

  • Jogurt naturalny – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Buraki osączyć z zalewy ułożyć w salaterce.
  • Majonez wymieszać z jogurtem , doprawić solą i pieprzem , posmarować lekko buraki. Ułożyć warstwę z mix-u sałat, doprawić solą i pieprzem.
  • Posmarować lekko przygotowanym sosem. Tuńczyka osączyć i ułożyć.
  • Posmarować lekko sosem. Oliwki osączyć , przekroić na połowę i ułożyć.
  • Jajka ugotować na twardo , obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, doprawić solą i pieprzem, posypać po wierzchu. Pomidorki umyć pokroić na połowę , ułożyć na wierzchu. Dodać bazylię lub szczypiorek, pietruszkę , co mamy w domu.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Ile tu pysznych warstw! Gdy się nabiera, to jest niespodzianka pod tym jajeczkiem. I muszę przyznać, że nigdy nie jadłam sałatki o takim doborze składników 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*