Pasztet drobiowy

Pasztet z wykorzystaniem mięsa i warzyw z rosołu, delikatny, aromatyczny , do różnego rodzaju pieczywa.

Szczegóły

Liczba porcji

20 porcji

Czas przygotowania

15 minut

Czas pieczenia

50 minut

Lista składników

  • Mięso z rosołu z 1 kurczaka bez filetów.

  • Warzywa z rosołu ( marchewka – 1 1/2, pietruszka – 1 szt , seler mały – 1/2 szt, por – 1/3 szt)

  • Filet z indyka mielony – 25 dag

  • Jajko kurze – 1 szt

  • Przyprawa do dań z indyka – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Mięso drobno pokroić, przepuścić maszynkę lub zblendować ,podobnie warzywa. Mięso z indyka doprawić, solą, pieprzem ,przyprawą do dań z indyka.
  • Do mięsa z indyka, dodać mięso z kurczaka i warzywa , wbić jajko, doprawić solą, pieprzem, bardzo dokładnie, gdyby było za suche, dodać 1/2 szklanki rosołu , wymieszać. Włożyć do foremki.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 50 minut.
  • Pokroić w plastry , podawać z dowolnym pieczywem.
 

4 komentarze

  1. Marzynia

    Pani Marysiu! takusieńki sam, jak robiła moja Mama 🙂

     
  2. Mam nadzieję, ze się naucze taki robić!

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*