Sałatka ” w mig “

W okresie letnim super lekkie i pożywne danie.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Tortellinii – 125 g

  • Sałata lodowa – 1/2 szt

  • Ogórek gruntowy – 1 szt

  • Pomidor – 1 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Mieszanka warzywna ( kukurydza, fasola czerwona ) – 220 ml

  • Ser feta w zalewie – 150 g

  • Żurawina – 3 łyżki

  • Sezam do posypania

  • Oliwa z oliwek – 4 łyżki

  • Przyprawa do sałatek – 3 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzić.
  • Sałatę umyć , porwać na małe cząstki , ułożyć w salaterce , na niej tortellini.
  • Ogórka umyć , pokroić w półkrążki. Pomidora, paprykę umyć , pokroić w kostkę, dodać do salaterki.
  • Ser osączyć z zalewy , dodać.
  • Mieszankę osączyć z zalewy , dodać.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek.
  • Przed podaniem każdą porcję posypać żurawiną oraz sezamem i polać oliwą z przyprawą.
 

6 komentarzy

  1. Może i w mig, ale składniki wyborowe. I ta miseczka az prosi o konsumpcję!

     
  2. Wyszła bardzo kolorowa 🙂

     
  3. Nawet nie przypuszczałam, że żurawina i sezam pasują do siebie…

     

Skomentuj Marta Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*