Sałatka rozmaitości

Połączenie różnych smaków i aromatów sprawia, że sałatka jest bardzo pyszna.

Szczegóły

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Cieciorka – 80 g

  • Biała fasola w zalewie – 220 g – 1/2 szt.

  • Rzodkiewka – 6 szt.

  • Pieczarki marynowane – 8 szt.

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Papryka czerwona – 1/3 szt.

  • Papryka żółta – 1/3 szt.

  • Szynka wędzona – 4 plastry

  • Majonez – 2 łyżki

  • Jogurt naturalny – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w kostkę.
  • Fasolę, cieciorkę, pieczarki, osączyć z zalewy.
  • Papryki umyć, pokroić w kostkę.
  • Pieczarki pokroić na 4 części.
  • Rzodkiewki pokroić w kostkę.
  • Szynkę pokroić w kostkę.
  • Składniki umieścić w salaterce, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Majonez wymieszać z jogurtem , doprawić solą, dodać do sałatki, wymieszać, pozostawić aby smaki się wymieszały.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*