Połączenie różnych smaków i aromatów sprawia, że sałatka jest bardzo pyszna.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Cieciorka – 80 g
Biała fasola w zalewie – 220 g – 1/2 szt.
Rzodkiewka – 6 szt.
Pieczarki marynowane – 8 szt.
Jajka kurze – 3 szt.
Papryka czerwona – 1/3 szt.
Papryka żółta – 1/3 szt.
Szynka wędzona – 4 plastry
Majonez – 2 łyżki
Jogurt naturalny – 2 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w kostkę.
- Fasolę, cieciorkę, pieczarki, osączyć z zalewy.
- Papryki umyć, pokroić w kostkę.
- Pieczarki pokroić na 4 części.
- Rzodkiewki pokroić w kostkę.
- Szynkę pokroić w kostkę.
- Składniki umieścić w salaterce, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Majonez wymieszać z jogurtem , doprawić solą, dodać do sałatki, wymieszać, pozostawić aby smaki się wymieszały.