Delikatna , pożywna , lekka , doskonała na kolację.
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Calories
Lista składników
Kapusta pekinka – 1/3 szt
Ogórek długi – 1 szt
Zielona cebulka – 2 szt
Jajko kurze – 4 szt
Papryka czerwona – 1/2 szt
Tuńczyk w sosie własnym – 170 g
Majonez – 3 łyżki
Jogurt naturalny – 3 łyżki
Sól, pieprz czarny mielony
Kroki
- Pekinkę umyć skroić , umieścić w salaterce. Ogórka obrać , pokroić w półkrążki , dodać.
- Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w kostkę, dodać. Paprykę umyć pokroić w kostkę , dodać.
- Tuńczyka osączyć z zalewy , dodać. Cebulkę umyć , pokroić , dodać.
- Doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem doprawić solą i pieprzem, dodać do sałaty , wymieszać.
- Pozostawić w lodówce około 2 godzin aby smaki się wymieszały
Bardzo lubię sałatki z tuńczykiem, ale nie znałam opcji z kapustą pekińską. Zapisuję przepis do wypróbowania, jak już będę miała swoją pekinkę!
Polecam smaczna i szybka w przygotowaniu. 🙂
Myślę, że nazwa dokładnie odpowiada odczuciom konsumentów 🙂 Pycha!
Oczywiście , smakuje tym co jedli. 🙂