Sałatka mniam, mniam

Delikatna , pożywna , lekka , doskonała na kolację.

Szczegóły

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Calories

Lista składników

  • Kapusta pekinka – 1/3 szt

  • Ogórek długi – 1 szt

  • Zielona cebulka – 2 szt

  • Jajko kurze – 4 szt

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Tuńczyk w sosie własnym – 170 g

  • Majonez – 3 łyżki

  • Jogurt naturalny – 3 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

Kroki

  • Pekinkę umyć skroić , umieścić w salaterce. Ogórka obrać , pokroić w półkrążki , dodać.
  • Jajka ugotować na twardo , obrać , pokroić w kostkę, dodać. Paprykę umyć pokroić w kostkę , dodać.
  • Tuńczyka osączyć z zalewy , dodać. Cebulkę umyć , pokroić , dodać.
  • Doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem doprawić solą i pieprzem, dodać do sałaty , wymieszać.
  • Pozostawić w lodówce około 2 godzin aby smaki się wymieszały
 

4 komentarze

  1. Bardzo lubię sałatki z tuńczykiem, ale nie znałam opcji z kapustą pekińską. Zapisuję przepis do wypróbowania, jak już będę miała swoją pekinkę!

     
  2. Marzynia

    Myślę, że nazwa dokładnie odpowiada odczuciom konsumentów 🙂 Pycha!

     

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*