Sałatka meksykańska

Wykwintna i aromatyczna sałatka na różne okazje.

Szczegóły

Liczba porcji

8 porcje

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Papryka zielona – 1/2 szt.

  • Papryka żółta – 1/2 szt.

  • Filet z kurczaka pojedynczy

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Mieszanka warzywna ( kukurydza, groszek ) – 212 ml

  • Fasola czarna – 80 g

  • Przyprawa gyros

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Pesto z papryki – 2 łyżeczki

  • Majonez – 3 łyżki

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć fileta, wystudzić.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.
  • Papryki umyć pokroić w kostkę, umieścić w salaterce.
  • Mieszankę warzywną, fasolę osączyć z zalewy , dodać do warzyw.
  • Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • Pesto wymieszać z majonezem , dodać do sałatki , wymieszać.
  • Pozostawić w lodówce aby smaki się wymieszały, 2 godziny.

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*