Wykwintna i aromatyczna sałatka na różne okazje.
Szczegóły
Liczba porcji
8 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Papryka czerwona – 1/2 szt.
Papryka zielona – 1/2 szt.
Papryka żółta – 1/2 szt.
Filet z kurczaka pojedynczy
Jajka kurze – 3 szt.
Mieszanka warzywna ( kukurydza, groszek ) – 212 ml
Fasola czarna – 80 g
Przyprawa gyros
Sól, pieprz czarny mielony
Pesto z papryki – 2 łyżeczki
Majonez – 3 łyżki
Olej do smażenia
Kroki
- Fileta umyć, pokroić w kostkę, doprawić przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć fileta, wystudzić.
- Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.
- Papryki umyć pokroić w kostkę, umieścić w salaterce.
- Mieszankę warzywną, fasolę osączyć z zalewy , dodać do warzyw.
- Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
- Pesto wymieszać z majonezem , dodać do sałatki , wymieszać.
- Pozostawić w lodówce aby smaki się wymieszały, 2 godziny.