Sałatka jarzynowa w innej wersji

Pyszna jarzynowa z nowymi dodatkami.

Szczegóły

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Marchewka – 1 szt.

  • Pietruszka – 1 szt.

  • Seler – 1/3 szt.

  • Oliwki zielone – 10 szt.

  • Cebulka konserwowa – 15 szt.

  • Papryka czerwona – 1/2 szt.

  • Kukurydza konserwowa – 6 łyżek

  • Jajka kurze – 3 szt.

  • Kabanos – 4 laski

  • Szczypior – 1/2 pęczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Majonez – 2 łyżki

Kroki

  • Warzywa marchewkę, pietruszkę, seler wykorzystałam ugotowane w rosole. Pokroić w kostkę umieścić w salaterce.
  • Oliwki pokroić w ćwiartki, dodać.
  • Cebulkę pokroić na połówki, kabanosa na drobno, dodać.
  • Kukurydzę osączyć, paprykę pokroić w kostkę, dodać.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę, dodać.
  • Wszystko doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i dokładnie wymieszać.
  • Pozostawić w lodówce na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.
  • Szczypior ściąć. Przed podaniem porcję posypać szczypiorem.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Nigdy nie robiłam takiej wersji sałatki. Bogactwo składników dobrze rokuje 🙂

     
    • Marianna

      Ja zawsze miałam dylemat ,że wyrzucam warzywa z rosołu , więc postanowiłam je wykorzystać, oprócz tego w lodówce też było trochę rozpoczętych , więc postanowiłam coś z tym zrobić. Miałam gości którym sałatka bardzo smakowała, gdy powiedziałam , że wykorzystałam to co miałam, byli zdziwieni, nie spodziewali się ,że można wszystko wykorzystać nie wyrzucać. 😉

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*