Sakiewki z serkiem i malinami

Coś słodkiego, na szybko do wykonania, do kawy.

Szczegóły

Liczba porcji

18 szt.

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Serek homogenizowany waniliowy – 140 g

  • Maliny – 36 szt – 25 dag

  • Jajko kurze – 1 szt.

Kroki

  • Ciasto francuskie podzielić na 18 prostokątów.
  • Na każdym ułożyć 1 łyżeczkę serka i 2 maliny.
  • Zlepić tworząc sakiewkę. Wszystkie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko rozkłócić i posmarować.
  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić sakiewki i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.
  • Wystudzić i jak kto lubi można posypać cukrem.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*