Danie które posmakuje całej rodzinie, doskonałe na piątek.
Szczegóły
Liczba porcji
10 szt.
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Ziemniaki – 6 szt.
Szpinak mrożony – 2 kulki
Jajko kurze – 1 szt.
Mąka pszenna – 5 łyżek + do podsypania
Pieczarki – 15 dag
Papryka czerwona – 4 paski
Ser feta – 40 g
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do podsmażenia
Kroki
- Ziemniaki obrać ugotować.
- Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić szpinak , doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
- Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju ,wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Wystudzić.
- Ziemniaki przecisnąć przez praskę , dodać szpinak, wbić jajko, dodać mąkę, zagnieść ciasto.
- Przygotować kawałek folii aluminiowej , na niej rozwałkować ciasto, na nim ułożyć pieczarki, z jednego boku ułożyć paski sera i papryki.
- Zwinąć w roladę , dlatego folia aby łatwiej było zwijać.
- Roladę umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut.
- Upieczoną pokroić na porcję i podawać z ulubionym przez rodzinę sosem.