Kotleciki z fileta indyka z owocami

Super delikatne i aromatyczne, każdy prosi o dokładkę.

Szczegóły

Liczba porcji

6 szt.

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Mięso mielone z fileta indyka – 30 dag

  • Żurawina – 2 łyżki

  • Morele suszone – 8 szt.

  • Jabłko – 1/2 szt.

  • Ser mozzarella – 1 kulka

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Przyprawa gyros

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Bułka do obtoczenia

Kroki

  • Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą gyros.
  • Morele, żurawinę zalać gorącą wodą, przepłukać. Morele pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
  • Mozzarellę pokroić w drobną kostkę.
  • Ser, owoce , jajko dodać do mięsa , dokładnie wymieszać.
  • Uformować kotlety , obtoczyć w tartej bułce, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić kotlety piec 20 – 25 minut. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*