Rogaliki z marmoladą

Coś słodkiego na szybko, w kilka minut.

Szczegóły

Liczba porcji

18 szt.

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Marmolada – 270 g – słoiczek

  • Płatki migdałowe

  • Jajko kurze – 1 szt.

Kroki

  • Ciasto francuskie dzielimy na 18 porcji.
  • Na każdą nakładamy łyżeczkę marmolady i kilka płatków migdałowych.
  • Składamy na rogalika.
  • Z pozostałymi robimy podobnie. Zrobione układamy w blaszce do pieczenia.
  • Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Jajko roztrzepujemy i smarujemy rogaliki.
  • Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, aż będą ładnie rumiane.
 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*