Proste w przygotowaniu, ale niezwykle pyszne i aromatyczne danie.
Szczegóły
Liczba porcji
8 szt.
Czas przygotowania
60 minut
Lista składników
Mięso mielone wieprzowe – 25 dag
Ser mozzarella – kulka
Jajko kurze – 1 szt.
Koperek – 1/2 pęczka
Przecier pomidorowy – 500 g kartonik
Bulion – 1 szklanka
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Bazylia – 1 łyżeczka
Sól, pieprz czarny mielony
Mąka pszenna – 2 łyżki
Kroki
- Mięso doprawić solą, przyprawą do mięsa wieprzowego.
- Ser pokroić w drobną kostkę.
- Koperek umyć , pociąć na drobno.
- Do mięsa dodać , jajko, ser , koperek.
- Dokładnie wymieszać , uformować pulpety i obtoczyć w mące.
- Do brytfanki wlać przecier, dodać bulion, zagotować, dodać pulpety i całość gotować 20 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem i bazylią, chwilę gotować.
- Podawać z dodatkami , jakie kto lubi.