Pulpety koperkowe

Proste w przygotowaniu, ale niezwykle pyszne i aromatyczne danie.

Szczegóły

Liczba porcji

8 szt.

Czas przygotowania

60 minut

Lista składników

  • Mięso mielone wieprzowe – 25 dag

  • Ser mozzarella – kulka

  • Jajko kurze – 1 szt.

  • Koperek – 1/2 pęczka

  • Przecier pomidorowy – 500 g kartonik

  • Bulion – 1 szklanka

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego

  • Bazylia – 1 łyżeczka

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Mąka pszenna – 2 łyżki

Kroki

  • Mięso doprawić solą, przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Ser pokroić w drobną kostkę.
  • Koperek umyć , pociąć na drobno.
  • Do mięsa dodać , jajko, ser , koperek.
  • Dokładnie wymieszać , uformować pulpety i obtoczyć w mące.
  • Do brytfanki wlać przecier, dodać bulion, zagotować, dodać pulpety i całość gotować 20 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem i bazylią, chwilę gotować.
  • Podawać z dodatkami , jakie kto lubi.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*