Apetyczny dodatek

Pożywny i aromatyczny dodatek do śniadania lub kolacji.

Szczegóły

Liczba porcji

9 szt.

Czas przygotowania

20 minut

Lista składników

  • Buraki czerwone – 2 szt.

  • Jajka kurze – 2 szt.

  • Ser feta – 150 g – 1/2 opakowania

  • Korniszony małe – 5 szt.

  • Papryczki chilli – 5 pasków

  • Listki bazylii – 9 szt.

  • Majonez – 2 łyżki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Sezam do posypania

Kroki

  • Buraki upiec w piekarniku lub kupić ugotowane w sklepie. Pokroić w plastry, ułożyć na talerzu, posmarować majonezem.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w ósemki.
  • Ser feta pokroić w słupki, ułożyć po środku każdego plastra a po obu stronach ósemki jajka.
  • Ogórki przekroić na połówki położyć z jednej strony. Przed ogórkiem połowę paska papryczki. Przed papryczką listek bazylii. Doprawić solą i pieprzem , posypać sezamem.
  • Podajemy z wędliną i tostami lub chlebem.
 

2 komentarze

  1. Marzynia Mamcia

    Pani Marysiu, jest pani kulinarną czarodziejką. Ależ ta rodzinka ma z panią dobrze!

     

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*