Przednia sałatka

Pożywna sałatka do pracy lub nawet jako drugie danie dla zabieganych.

Szczegóły

Liczba porcji

6 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Czas przygotowania

30 minut

Lista składników

  • Tortellini z serem rocotta i szpinakiem – 250 g

  • Filet z kurczaka pojedynczy – 1 szt

  • Sałata rzymska – 10 listków

  • Papryka czerwona – 1/2 szt

  • Oliwki czarne – 20 szt

  • Ogóreczki małe – 10 szt

  • Groszek w zalewie – 80 g

  • Przyprawa do kurczaka – 2 łyżeczki

  • Przyprawa do sałaty – 2 łyżeczki

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Oliwa z oliwek do polania

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu , umieścić w salaterce.
  • Filet z kurczaka umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą , pieprzem , przyprawą do kurczaka, usmażyć, wystudzić.
  • Sałatę umyć, porwać na drobno, dodać. Paprykę umyć , pokroić w kostkę, dodać. Oliwki osączyć , przekroić na połowę , dodać. Groszek osączyć, dodać.
  • Dodać usmażony filet z kurczaka. Ogóreczki pokroić w kostkę , dodać.
  • Doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek, wymieszać.
  • Każdą porcję przed podaniem , polać oliwą z oliwek.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*