Delikatny filet z kurczaka , pachnące , świeże warzywa oraz marynowane pieczarki , tworzą wyśmienitą kompozycję.
Szczegóły
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Czas smażenia
20 minut
Lista składników
Filet z kurczaka pojedynczy
Rzodkiewka – 5 szt
Ogórek – 1 szt
Pomidorki koktajlowe – 6 szt
Pieczarki marynowane – 8 szt
Cebula czerwona – 1 szt
Przyprawa gyros – 1 łyżeczka
Przyprawa do sałatek – 1/2 łyżeczki
Sól, pieprz czarny mielony
Oliwa z oliwek do polania
Olej do smażenia
Kroki
- Fileta z kurczaka umyć, pokroić w kostkę , doprawić solą , pieprzem, przyprawą gyros, usmażyć. Umieścić w salaterce.
- Rzodkiewki umyć , przekroić na połowę i pokroić w półkrążki dodać do salaterki.
- Pomidorki umyć , pokroić w ćwiartki , dodać. Ogórka obrać , pokroić w półkrążki. Pieczarki osączyć , pokroić w ćwiartki , dodać.
- Cebulę czerwoną obrać , pokroić w kostkę , dodać.
- Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać , pozostawić w lodówce na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.
- Przed podaniem każdą porcję polać oliwą z oliwek.