Polędwiczki w sosie cebulowo – paprykowym

Danie, to zachwyca smakiem, aromatem , wprost na świąteczny stół.

Szczegóły

Liczba porcji

8 szt.

Czas przygotowania

50 minut

Lista składników

  • Polędwiczka wieprzowa – 1/2 szt.

  • Papryka czerwona – 1 szt.

  • Cebula biała – 1 1/2 szt.

  • Bulion warzywny – 1 szklanka

  • Serek topiony – trójkącik

  • Przyprawa do mięsa wieprzowego

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

  • Zioła polskie – 1 łyżeczka

Kroki

  • Polędwiczkę umyć , pokroić w plastry, lekko rozklepać ręką. Doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
  • Cebulę obrać , pokroić w kostkę.
  • Paprykę umyć , pokroić w kostkę.
  • W brytfance rozgrzać trochę oleju, obsmażyć polędwiczki z każdej strony, wyjąć. Wrzucić cebulę, doprawić solą i pieprzem smażyć 1 minutę , dodać paprykę, smażyć 2 minuty, włożyć obsmażone polędwiczki , podlać bulionem, dusić 20 minut, doprawić ziołami , dodać serek , całość ,dusić 5 minut.
  • Podawać z ziemniakami i surówką.
 

2 komentarze

  1. Marzynia

    Pani Marysiu, najlepsze życzenia świąteczne, dużo zdrowia i sił, i radości z gotowania 🙂

     
    • Marianna

      Życzę Pani również wszystkiego co najlepsze , satysfakcji , radości , zdrowia, pomyślności.

       

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*