Danie, to zachwyca smakiem, aromatem , wprost na świąteczny stół.
Szczegóły
Liczba porcji
8 szt.
Czas przygotowania
50 minut
Lista składników
Polędwiczka wieprzowa – 1/2 szt.
Papryka czerwona – 1 szt.
Cebula biała – 1 1/2 szt.
Bulion warzywny – 1 szklanka
Serek topiony – trójkącik
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do smażenia
Zioła polskie – 1 łyżeczka
Kroki
- Polędwiczkę umyć , pokroić w plastry, lekko rozklepać ręką. Doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
- Cebulę obrać , pokroić w kostkę.
- Paprykę umyć , pokroić w kostkę.
- W brytfance rozgrzać trochę oleju, obsmażyć polędwiczki z każdej strony, wyjąć. Wrzucić cebulę, doprawić solą i pieprzem smażyć 1 minutę , dodać paprykę, smażyć 2 minuty, włożyć obsmażone polędwiczki , podlać bulionem, dusić 20 minut, doprawić ziołami , dodać serek , całość ,dusić 5 minut.
- Podawać z ziemniakami i surówką.
Pani Marysiu, najlepsze życzenia świąteczne, dużo zdrowia i sił, i radości z gotowania 🙂
Życzę Pani również wszystkiego co najlepsze , satysfakcji , radości , zdrowia, pomyślności.