Paski z sezamem

Chrupiące, delikatne paski z fileta kurczaka, na jednym się nie skończy.

Szczegóły

Liczba porcji

7 pasków

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Filet z kurczaka – 1 szt.

  • Jajka kurze – 2 szt.

  • Czosnek – 2 ząbki

  • Papryka – 1/2 łyżeczki

  • Sezam do obsypania

  • Sól, pieprz czarny mielony

  • Olej do smażenia

Kroki

  • Filet umyć , pokroić w paski.
  • Jajka , żółtka oddzielić od białek. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać żółtka, sól, pieprz , paprykę, ubić. Paski fileta zanurzyć w przygotowanej marynacie.
  • Białka ubić na sztywno , zanurzyć pasek z marynaty.
  • Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane paski usmażyć na rumiano.
  • Obsypać sezamem.
  • Podawać z ulubionymi dodatkami.
 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*