Chrupiące, delikatne paski z fileta kurczaka, na jednym się nie skończy.
Szczegóły
Liczba porcji
7 pasków
Czas przygotowania
40 minut
Lista składników
Filet z kurczaka – 1 szt.
Jajka kurze – 2 szt.
Czosnek – 2 ząbki
Papryka – 1/2 łyżeczki
Sezam do obsypania
Sól, pieprz czarny mielony
Olej do smażenia
Kroki
- Filet umyć , pokroić w paski.
- Jajka , żółtka oddzielić od białek. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać żółtka, sól, pieprz , paprykę, ubić. Paski fileta zanurzyć w przygotowanej marynacie.
- Białka ubić na sztywno , zanurzyć pasek z marynaty.
- Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane paski usmażyć na rumiano.
- Obsypać sezamem.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.
Myślę, że lepsze niż w KFC 😉
Proste do wykonania i super do chrupania przy oglądaniu filmu lub meczu. 🙂