Paluszki z sezamem

Niezastąpione, szybkie w przygotowaniu do przekąszenia, oglądając film lub mecz.

Szczegóły

Liczba porcji

24

Czas przygotowania

40 minut

Lista składników

  • Ciasto francuskie – 300 g

  • Sezam ziarna – 2 łyżki

  • Jajko kurze – 1 szt.

Kroki

  • Ciasto podzielić na paski o długości i szerokości jak kto lubi.
  • Na talerz wsypać sezam , wkładać przygotowane paski , wklepywać sezam
  • Skręcić w spiralkę.
  • Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i układać przygotowane paluszki.
  • Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu.
  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.
 

2 komentarze

  1. Na impreze z przyjaciółmi w sam raz!

     

Skomentuj Ania Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*