Owocowa rozkosz

Ciasto którego nie da się nie lubić, aromatyczne i smaczne.

Szczegóły

Liczba porcji

20 porcji

Czas przygotowania

70 minut

Lista składników

  • Biszkopty okrągłe – 1 opakowanie – 250 g

  • Śmietana 30 % – 200 ml

  • Serek mascarpone – 250 g

  • Mango – 1 szt

  • Galaretka przezroczysta – 2 szt

  • Kiwi – 3 szt

  • Rodzynki – 50 g

  • Galaretka z kiwi – 1 szt

  • Konfitura wiśniowa – 280 g

  • Galaretka wiśniowa – 1 szt

  • Wiórka do posypania

Kroki

  • Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Mango obrać , zblendować.
  • Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć biszkoptami. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus z mango oraz krzepnącą galaretkę, wymieszać , wyłożyć na biszkopty.
  • Kiwi obrać zblendować , dodać 1 szklankę wody zagotować, rozpuścić galaretkę, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto , posypać rodzynkami.
  • Konfiturę wiśniową zagotować dodając 3/4 szklanki wody, rozpuścić galaretkę wiśniową , pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na ciasto , posypać wiórkami kokosowymi.
  • Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.
 

5 komentarzy

  1. No rzeczywiście “rozkosznie pyszne” to ciasto. Szkoda, że nie stoi u mnie na stole ;(

     
  2. Muszę zrobić mężusiowi :). Każdy facet by się skusił…

     
    • Marianna

      Prosta do wykonania , nie wymaga również dużego trudu , robi się trochę równolegle z inną czynnością . 🙂

       

Skomentuj Marianna Cancel

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*